Lions Oldtimer Tour 2017 voor Cleo

 

Wie is Cleo ?

Cleo, nu bijna 1 jaar oud, is een kindje dat bij haar zusje en ouders woont  in Sterrebeek. Zij is geboren met de zeldzame stofwisselingsziekte M.M.A. (Methylmalonacidurie).

Wat is deze ziekte ?

Met ‘stofwisseling’ wordt het omzetten en verwerken van onder andere aminozuren in ons lichaam bedoeld. Dat is nodig voor de opbouw van weefsels, zoals spieren, botten, ontwikkelen van de hersenen en organen en voor het vrijmaken van energie. Als er iets mis is met een enzym, is de stofwisseling verstoord. Dan kunnen aminozuren niet meer worden omgezet en hopen zich op in de cel, terwijl de nodige stof weinig of soms helemaal niet meer gevormd wordt. Deze situatie zorgt voor min of meer ernstige klachten en kan op termijn, bij niet verzorging, tot het falen van de menselijke organen en zelfs tot levensgevaar leiden.

Is er een remedie ?

Deze ziekte is zeer zeldzaam en een echte remedie bestaat niet vermits het een genetische ziekte is. Er bestaan wel medicijnen die helpen om met ziekte te leren leven en onder controle houden. Deze medicijnen en goede opvolging door de professoren is noodzakelijk zodat er snel kan worden ingegrepen indien nodig. Elke kleine kinderziekte is voor Cleo een opname in het ziekenhuis, waardoor haar moeder tijdelijk niet kan gaan werken en doet aan thuiszorg. Dit maakt dat het bovenop de medische kosten, financieel niet zo eenvoudig is.

Indien de inname van de medicijnen en de opvolging goed worden nageleefd, kunnen patiënten met MMA in een relatief goede gezondheid opgroeien, mits een zeer strikt eiwitarm dieet!

Lions Club IJsedal Tervuren helpt. 

Lions Club IJsedal Tervuren wil het jonge gezin van Cleo financieel steunen. Hiervoor zullen de inkomsten van de 12de Lions Tervuren Oldtimer Tour gebruikt worden.